De Houtenvloeren Specialist

Vloerenvakman voor het leggen van houten vloeren

 images2
 phto0450klein
 phto0454
Onze werkwijze:
We beginnen altijd met het meten van het vocht percentage van uw vloer als deze goed is gaan we de ondervloer leggen waar dan weer het laminaat of de houten vloer overheen gaat de afwerking is altijd met plinten.
 
Vocht meten:
Het meten van het vocht gaat met een digitale meter die binnen een seconde het vocht in de vloer meet vanaf het oppervlak tot ± 5 cm in de betonnen
of houten vloer. De waarde die dan bepaald word noteren wij samen met de datum op het garantie formulier.
De vochtwaarde in de vloer moet op of onder de twee 2% zijn. Is dit meer dan kunnen we de werking van de vloer niet garanderen en adviseren wij om een week een bouwdroger te plaatsen, we maken dan meteen een nieuwe afspraak.
 
De ondervloer:
De ondervloer kan uit diverse materiaal bestaan we hebben groene vezelplaat en diverse soorten isolerende folie.
 
Het leggen van de vloer:
Het leggen van laminaat kan op verschillende manieren en hangt ook van het soort laminaat af, gewone laminaat lamellen bijvoorbeeld van Quick Step kunnen vrijwel geheel met de hand worden gelegd hiervoor heb je als particulier genoeg aan het basis gereedschap wat bij ons in de zaak te koop is.
Tegel laminaat moet je altijd in elkaar tikken met een aanslagklos. Lamel parket en houtenvloeren moeten altijd gelijmd worden aan de kopsekant en in de lange kant.
Voor het leggen zijn diverse speciale gereedschappen nodig. Met onze duurzame installatie kunnen we vrijwe, zonder stof en zaag afval, bij u in huis werken. Op de zaagtafel zit een krachtige stofzuiger en met onze laminaat knipper kunnen we geheel zonder stof afkorten.
 
De afwerking:
De afwerking is altijd met plinten hiervan hebben we vrijwel alle kleuren in huis, er zijn plakplinten, overzetplinten en massieve plinten.
De plakplinten zeggen het al dit zijn plinten met een kleef kant aan de onderzijde om deze te bevestigen ontvetten we eerst de vloer en dan pas plint plakken dit wordt in alle hoeken en om de kozijnen in verstek geknipt.
De overzet plinten: Deze bestaan uit een onderplint en een opdekplint de onderplint wordt met montagekit en spijkers vast gezet de opdekplint wordt daar over heen vast gespijkerd. De massief houten plinten worden vast gekit op de muur.
 
Wat doen wij niet:
We kunnen geen vloer installeren als het huis of het vertrek waar de vloer moet komen te liggen vol met meubels staat. Ook grote kasten moeten weg zijn. We installeren de vloer ook niet als de vochtigheid in de vloer te hoog is dan moet de vloer eerst een week drogen wij adviseren dan om een bouwdroger te huren deze heeft http://www.borent.nl/ en kosten ± €55,00 voor een week + €200,00 borg.
Wij koppelen geen gas en elektra af/aan en sleutelen niet aan welke installatie dan ook als er iets in de weg staat gaat de vloer daar om heen. We zetten de plinten niet vast met schroeven dit in verband met leidingen in de muur deze worden met kit vast gezet.